lhasa apso,dog breeders,puppies for sale,dog kennels,breeds,puppy pictures,      

[Home]

Het karakter van de Lhasa Apso

De Lhasa Apso komt van oorsprong uit Tibet.
Deze honden werden daar gehouden als waakhonden, gezelschap en als geluksbrenger door de boeddhistische monniken in het klooster.

De Lhasa Apso is een niet al te bekend hondenras maar is één van ‘s werelds oudste rassen, maar doordat de monniken deze in het klooster hielden.
De Lhasa Apso kan zowel in de lange haren als geknipt als huishond worden gehouden, dit is de keus van de eigenaar zelf. Showhonden zitten uiteraard in de lange haren.

Het uiterlijk heeft een oosterse expressie, de ogen behoren donker en amandelvormig te zijn en ook de beweging van de Lhasa zijn statig.

De lange haren geven een prima bescherming tegen de kou maar ook tegen de zon, de vacht met lange haren vraagt wel wat verzorging maar ondanks dat vind je weinig haar op de grond. De Lhasa laat wel haren los maar deze vallen niet uit, deze losgelaten haren verwijder je dan ook bij een borstel beurt.
De mensen die de Lhasa Apso als huishond houden geven meestal de voorkeur aan een leuk getrimde coupe. De Lhasa die getrimd wordt zal 3 a 4 maal per jaar naar de trimsalon moeten.

Het karakter van de Lhasa Apso is vrolijk te noemen, hij is sportief maar heeft ook een eigenwijs karakter. Dit karakter komt vooral naar voren bij bezoek, de Lhasa gaat op een afstand de kat uit de boom kijken en bewaakt dan zijn baasje, als het ijs is gebroken, zal de Lhasa Apso ook het bezoek leuk vinden en vraagt dan ook zijn aandacht.

Leren doet een Lhasa Apso erg snel hij is intelligent en leer graag wat door eigenaren als erg prettig wordt ervaren, maar ga je hem drillen zal dit averechts werken. Een Lhasa doet alles voor zijn baas en dit doet hij uit respect.
Eigenaars van een Lhasa Apso zeggen dan ook altijd “Eens een Lhasa, altijd een Lhasa”
Wilt u meer weten over dit prachtige en plezierig hondenras neem met ons vrijblijvend contact op:

EL Minja's  Lhasa Apso 's

Zeedijk 12 , Kreverhille
4588RG Walsoorden, The Netherlands
Tel: 06-39197882

email: info@el-minjas.com

 

 


Topfokker de wereldberoemde Lhasa Apso kennel in Nederland heeft soms Lhasa Apso puppies te koop en puppy foto's beschikbaar op de website

 

 

Home ] Lhasa Apso Puppies ] fokker ] Lhassa Apso ] Geschiedenis ] de honden ] Shows ] voeding ] Berichten ] Dank U ] Site Map ] breeder ] Links ] Copyright ] [ karakter ]

copyright

www.el-minjas.com

 

XML kennel.nl  log    LAG    LAT Lhasa in europa  

Tibetaans hondenras Lhasa Apso in Nederland